Pedagogisch professional Eline volgde de learning BHV Kind & Omgeving-herhaling. De vorige EHBO/BHV-cursus deed ze via een klassikale cursus. Is deze learning helemaal online? Of zit er toch ook een praktijkdag bij? Wat vond ze hier nou van en heeft ze er iets aan gehad? Ze vertelt het je in deze blog.
Eline brandt meteen los: “Ik heb deze manier van leren als heel prettig ervaren. Je kon zelf de tijd kiezen waarop je aan de slag ging. Dus dan kies je een moment wanneer het jou uitkomt, en ook gewoon vanuit huis. Dat werkte voor mij heel goed en gaf ook een gevoel van vrijheid. Dat is echt anders dan dat je een hele dag naar een cursus gaat. Ik kon er nu lekker op mijn eigen tempo doorheen. Zo fijn! De praktijkdag was overigens wel ‘live’ op locatie, maar dat is één dagdeel. En daar ga je ook nog eens sneller doorheen omdat je de stof thuis al hebt doorgenomen. Dus dat voelt ook anders.”
“BHV-herhaling zit op een iets andere manier in elkaar dan andere learnings van Knowhouse, heb ik begrepen. Alle verschillende onderwerpen zitten verpakt in levels (hoofdstukken). Zo waren er hoofdstukken als Brandbestrijding, Ernstige letsels, Reanimatie & gebruik AED, Ziekten en Ontruiming. Nu kreeg je bij elk onderdeel eerst een toets in quizvorm en vanuit daar zag je op welke onderwerpen je nog dieper moest ingaan en de stof moet herhalen. Dat stond allemaal heel duidelijk gecategoriseerd. Je kon doorklikken naar andere informatie of juist teruggaan om de informatie nogmaals door te nemen. Omdat het een herhaling was, was het in deze learning niet verplicht om alles te doorlopen, maar ik koos ervoor om toch alles nog door te lezen. Ik wilde graag al mijn kennis opfrissen.”
“Het heeft me vooral veel ‘oh ja’-momentjes opgeleverd en bewustwording van wat je moet doen in geval van nood. Je bent weer even alerter. Leuk dat je op andere deelnemers kunt reageren, ook al neem je vanachter je scherm deel. Zo is er toch onderling contact. Al denk ik dat andere learnings daar misschien geschikter voor zijn dan deze. Deze learning was vooral een opfrisser en herhaling: veel informatie en theorie. Dan staat het delen van ervaringen minder centraal. De moderators stelden wel veel vragen die gericht zijn op jou als individu. Vooral bedoeld om je aan het denken te zetten.”
“De praktijkdag was ook van toegevoegde waarde. Fijn om dingen nogmaals te doen, zoals reanimatie, of om verdiepende vragen te stellen. Na een voldoende gemaakte (online) eindtoets en een goed afgeronde praktijkdag ontvang je een BHV-certificaat Module Kind & Omgeving van NIKTA (de certificerende instantie). Hiermee ben je gekwalificeerd op het gebied van KinderEHBO en BHV.
Ik vond het echt een fijne learning. Goed om je opgedane kennis op te frissen, dingen te herhalen en dat allemaal op een eigen gekozen moment en op je eigen tempo.”