Vragen & antwoorden

Er zijn veel verschillen tussen e-learning en digital social learning. Digital social learning combineert het gemak van online leren met de sociale interactie van klassikaal leren. Deelnemers maken onderdeel uit van een digitale klas (community) waarmee zij samen in de leeromgeving zitten. Ze hebben onderling interactie en wisselen daarmee kennis en ervaring uit. Daarmee leren ze mét en ván elkaar. Bij e-learning is die onderlinge interactie er doorgaans niet. Iedere community krijgt een hiervoor gecertificeerde trainer – een zogenoemde ‘moderator’ – toegewezen, die het leerproces didactisch en inhoudelijk ondersteunt.

 

 

Het grootste voordeel van digital social learning is dat deze manier van leren een combinatie is van het beste van twee werelden. Namelijk het samen en van elkaar leren in klassikaal verband, gecombineerd met de gemakken van een online leeromgeving, waar je op je eigen moment, in je eigen tempo en op een plek naar keuze altijd gebruik van kunt maken. Dit maakt digital social learning uniek!

Buiten onze unieke manier van leren is de kracht van Knowhouse dat we zijn ontstaan vanuit de praktijk van de kinderopvang.  We kennen de praktijk, de wet- en regelgeving en de behoeften binnen de kinderopvangbranche als geen ander. Ons aanbod en onze werkwijze stemmen we hier nauwkeurig op af. Knowhouse is er primair voor kinderopvangorganisaties en we spitsen daar dan ook alles op toe. Wij vinden dat leren naast effectief ook leuk moet zijn. Daarom hebben we speciaal voor pedagogisch medewerkers een uniek scholingsaanbod ontwikkeld dat is gebaseerd op de principes van digital social learning.

In een digitale, online leeromgeving biedt Knowhouse haar leerprogramma’s aan. Dit zijn korte leerervaringen, trainingen en erkende opleidingen. Alle kennis en kunde vind je op dit leerplatform. Na het inloggen met je persoonlijke account, zie je welke leerprogramma’s voor jou geselecteerd zijn en hoever je daarin gevorderd bent. Inloggen kan gemakkelijk op je smartphone, tablet en/of computer.

Onderzoek toont aan dat de meest effectieve leerervaring bestaat uit educatieve, cognitieve en sociale componenten. En dus: met en van elkaar leren door gezamenlijk in te gaan op de inhoud, elkaar hierover vragen te stellen, te reageren op elkaars inbreng en elkaar te helpen nieuwe kennis en vaardigheden onder de knie te krijgen. Met digital social learning faciliteren we deze kracht van social learning op een daarvoor ingericht online platform. Naast het buitengewone gemak dat dit met zich meebrengt, dient dit nog een doel: kunnen leren in je eigen praktijk. Leren in je eigen praktijk versterkt namelijk het verwerkingsproces waarin je nieuwe kennis en vaardigheden leert herkennen, begrijpen en toepassen.

 

Leren via het Knowhouse-platform doet geen deelnemer alleen. Leren is immers een sociaal proces en doe je met en van elkaar. Op basis van de leerinhoud worden prikkelende, open vragen gesteld die deelnemers uitdagen om nieuwe kennis te koppelen aan hun eigen praktijkervaring. Zo krijgen deelnemers naast dit leerzame kijkje in elkaars keuken direct de mogelijkheid om hier verder op door te gaan. Moderators begeleiden deze discussies en sturen bij waar nodig. Zo garanderen we naast wat er geleerd wordt ook dat er geleerd wordt.

 

In tegenstelling tot klassieke e-learningprogramma’s is digital social learning dus alles behalve éénrichtingsverkeer. Je leert zowel van de inhoud als van de interactie waaraan je deelneemt. Leerprogramma’s bestaan naast leerteksten ook uit verhelderende instructievideo’s, podcasts over actuele onderwerpen, doe-gerichte opdrachten waar je elkaar voorziet van feedback, tips en tricks en nog veel meer. Ook hier kun je bouwen op de ondersteuning en begeleiding van de moderator(s).

Knowhouse gelooft dat leren een sociaal proces is. We stimuleren het met en van elkaar leren door leervormen altijd te combineren met praktijkgerichte discussievragen. Bij leervormen kun je denken aan e-learningmodules, webinars, korte leerervaringen, infographics, good practices, test-jezelf-kennistoetsen, podcasts, educatieve video’s en feedbackopdrachten.

Jazeker! Omdat we geloven in het sociale component van leren, adviseren we organisaties met kleine deelnemersaantallen hen samen in één online klas (community) te plaatsen. Zo garanderen we het sociale aspect van ieders leerproces. Extra leuk: je neemt tegelijkertijd een kijkje in elkaars keuken. Hoe groot of klein je deelnemersaantal ook is, in overleg vinden we altijd de bestpassende oplossing.

Alle leerprogramma’s van Knowhouse bieden we aan via hetzelfde leerplatform. De kosten per leerprogramma verschillen. Dit is afhankelijk van de duur, aantal deelnemers en eventuele live bijeenkomsten (denk hierbij aan webinars, praktijkexamens of locatiebezoeken. Actuele prijzen vermelden we op onze aanbodspagina.

Knowhouse stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar leerprogramma’s én moderators die deelnemers in hun leerproces begeleiden. Brancheorganisatie Kinderopvang werkt! erkent Knowhouse als opleider voor de kinderopvang. Knowhouse is geregistreerd bij het CRKBO. Voor opleidingsspecifieke keurmerken en/of erkenningen, verwijzen we je graag naar ons aanbod.

Knowhouse is ontstaan vanuit de kinderopvang en heeft zo jarenlang ervaring opgedaan met digitaal, sociaal leren op de werkvloer voor medewerkers met een mbo-/hbo-achtergrond. We zetten deze inhoudelijke en onderwijskundige expertise ook brancheoverstijgend in, waaronder het onderwijs, de zorg, financiële en zakelijke dienstverlening en de horeca.

Dat is vervelend! Knowhouse is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar op 085-0203150. Mailen kan altijd naar learning@know-house.nl. Voor contact ’s avonds of in het weekend kun je altijd direct contact opnemen met één van onze medewerkers. Deze contactgegevens worden gedeeld tijdens de intake.