Blogs & nieuws

Hier een overzicht van recente blogartikelen en nieuwsberichten

Hoe blijf je leren in drukke tijden?

Door de flinke personeelskrapte in onze sector, hoor ik steeds vaker dat ‘er geen tijd is voor leren en ontwikkelen’. Ergens begrijpelijk: werkroosters worden vaak voor meer dan 100% gevuld en de voorspelde corona- en griepgolf belooft ook weinig goeds. Het bevoegd én bekwaam houden van je pedagogisch medewerkers in deze tijd is een extra uitdaging.

Bekijk onze video

Heb je onze video al gezien? In zo’n 1,5 minuut kom je meer te weten over Knowhouse!

Over het ontstaan van Knowhouse

Knowhouse richt zich op de kinderopvangbranche. En niet voor niks; we zijn letterlijk ontstaan vanuit de kinderopvang en kennen deze branche dan ook van binnen en van buiten. We weten waar behoefte aan is en wat werkt. Directeur Pascale schreef een blog over hoe zij ertoe kwam om Knowhouse op te richten.

Op Jaarcongres Management Kinderopvang

Knowhouse is trotse sponsor van het 19e Jaarcongres Management Kinderopvang op vrijdag 10 september in Nieuwegein. Ben jij ook aanwezig? Kom dan zeker langs onze stand!

Effectief leren op de werkvloer

Persoonlijke groei door het delen van kennis. Dat hebben we bij Knowhouse hoog in het vaandel staan. Dit faciliteren we daarom in onze leeromgeving. Het is ook de reden dat we leren tijdens het uitvoeren van je werk aanmoedigen. Dit zogeheten werkplekleren is vaak erg effectief en bovendien heel goed toepasbaar binnen de kinderopvang.

Pedagoog Kim

Learnings ontwikkelen waar je echt iets aan hebt!

Pedagoog Kim Dickens is al vanaf het begin betrokken bij Knowhouse. In haar rol als ontwikkelaar zorgt zij er met haar pedagogische achtergrond en expertise voor dat de learnings interessant, van hoge kwaliteit én kloppend zijn. Hiernaast is ze ook moderator tijdens learnings, waarin ze de deelnemers coacht op inhoud.

CRKBO-certificering verlengd

Yeah! Onze registratie in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) is verlengd. Hierdoor kunnen we onze opleidingen vrij van BTW aanbieden.

“Vernieuwen en verbeteren: dat past bij mij”

Ernst-Jan van Unen (wij zeggen gewoon Eejee) is sinds 1 mei program manager bij Knowhouse. Met onze ambitie om alle kinderopvangorganisaties van Nederland kennis te laten maken met ons groeiende aanbod, werd het tijd voor versterking. Met zijn onderwijskundige achtergrond en drang tot vernieuwen en verbeteren is hij de juiste persoon op de juiste plek. Een interview met deze man on a mission!

Vitale medewerkers door mental fitness

HR-directeur Mascha Delaey van Nummereen Kinderopvang is ervan overtuigd dat vitale medewerkers kinderen meer te bieden hebben. Immers, energieke en enthousiaste medewerkers betekent in de kinderopvang in principe ook blije kinderen én tevreden ouders.