Blogs & nieuws

Hier een overzicht van recente blogartikelen en nieuwsberichten

Opfrissen maar!

Pedagogisch professional Eline volgde in het najaar van 2021 de learning BHV Kind & Omgeving-herhaling. De vorige EHBO/BHV-cursus deed ze via een klassikale cursus. Is deze learning helemaal online? Of zit er toch ook een praktijkdag bij? Wat vond ze hier nou van en heeft ze er iets aan gehad? Ze vertelt het je in deze blog.

STAP-budget

Professionals in de kinderopvang kunnen het best wachten tot 1 mei voor het aanvragen van het STAP-budget.

mental fitness Knowhouse

Rust en balans voor medewerkers

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers is in deze krappe arbeidsmarkt belangrijker dan ooit. In de kinderopvang, waar de werkdrukbeleving momenteel bij veel organisaties en medewerkers hoog is, geldt dat extra. Veel organisaties zijn zich hiervan bewust en investeren op dit vlak in hun medewerkers. Zo ook Avem Kinderopvang.

Help, jongens op de bso?!

Ze bewegen continu, zijn een spring-in-‘t-veld en klimmen als het even kan overal bovenop. Ze hebben een zeer korte spanningsboog, maar kunnen wel urenlang achter elkaar gamen. Een trap tegen een voetbal kan nooit zacht. Ze halen dingen uit elkaar, ruimen niet (goed) op en stoeien erop los…. M’n collega’s op de bso worden af en toe gek van dit ‘typische jongensgedrag’. Je herkent het misschien ook van je eigen bso-medewerkers.

Hoe blijf je leren in drukke tijden?

Door de flinke personeelskrapte in onze sector, hoor ik steeds vaker dat ‘er geen tijd is voor leren en ontwikkelen’. Ergens begrijpelijk: werkroosters worden vaak voor meer dan 100% gevuld en de voorspelde corona- en griepgolf belooft ook weinig goeds. Het bevoegd én bekwaam houden van je pedagogisch medewerkers in deze tijd is een extra uitdaging.

Bekijk onze video

Heb je onze video al gezien? In zo’n 1,5 minuut kom je meer te weten over Knowhouse!

Over het ontstaan van Knowhouse

Knowhouse richt zich op de kinderopvangbranche. En niet voor niks; we zijn letterlijk ontstaan vanuit de kinderopvang en kennen deze branche dan ook van binnen en van buiten. We weten waar behoefte aan is en wat werkt. Directeur Pascale schreef een blog over hoe zij ertoe kwam om Knowhouse op te richten.

Op Jaarcongres Management Kinderopvang

Knowhouse is trotse sponsor van het 19e Jaarcongres Management Kinderopvang op vrijdag 10 september in Nieuwegein. Ben jij ook aanwezig? Kom dan zeker langs onze stand!

Effectief leren op de werkvloer

Persoonlijke groei door het delen van kennis. Dat hebben we bij Knowhouse hoog in het vaandel staan. Dit faciliteren we daarom in onze leeromgeving. Het is ook de reden dat we leren tijdens het uitvoeren van je werk aanmoedigen. Dit zogeheten werkplekleren is vaak erg effectief en bovendien heel goed toepasbaar binnen de kinderopvang.