Webinar culturele diversiteit

Delen op social media

In de kinderopvangbranche krijgen pedagogisch professionals in toenemende mate te maken met kinderen uit verschillende culturen. Deze diversiteit is ontzettend belangrijk en ook leuk. Maar hiermee wordt er wat anders van pedagogisch medewerkers gevraagd.

Dat begint met het besef dat elke cultuur zijn eigen wijze van opvoeden heeft.  Een pedagogisch professional moet bereid zijn te reflecteren op eventuele (voor)oordelen en zich openstellen voor nieuwe ideeën. Verder is er een andere aanpak nodig om in verbinding te komen met het kind en de ouder. Kinderopvangorganisaties kunnen hier hun pedagogisch professionals in ondersteunen. Met als resultaat  dat ze meer kennis over en bewustzijn van verschillende culturen hebben en op de groep adequaat kunnen inspelen op culturele diversiteit.

Ben je HR-manager of pedagogisch coach in de kinderopvang? We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het gratis lunchwebinar op dinsdag 6 juni a.s. Van 12.00 u tot 12.30 u vertellen we je meer over de mogelijkheid die er is om je pedagogisch medewerkers beter te faciliteren in het werken met kinderen uit andere culturen.  Ben je verhinderd maar vind je het wel interessant? Meld je dan evengoed aan; we zorgen dat je de opname van het webinar na afloop via mail ontvangt!

____

Heb je het webinar gemist en wil je de opname graag ontvangen? Dat kan. Laat hier je gegevens achter en we sturen je de opname toe.