baby-expert

Baby-expert Pascale

Delen op social media

In de zomer van 2020 volgde pedagogisch medewerker Pascale de cursus Baby-expert bij Knowhouse. Ze werkt bij Nummereen Kinderopvang op de babygroep, waardoor ze het geleerde direct in de praktijk kan toepassen. Samen met haar collega’s stimuleert ze de ontwikkeling van de baby’s en haalt ze veel plezier uit het werken met de allerkleinsten.

Pascale legt uit: “Baby-expert is een specialistische cursus voor baby’s. We gingen dieper in op hoe baby’s reageren, hun ontwikkeling het eerste jaar en hoe je daar invloed op kunt hebben. Hoe benader je nou een baby en hoe reageert deze op alle prikkels er omheen, maar ook: wat voor uitdaging kun je een baby geven.”

Baby-expert
“Ik vind de cursus baby-expert een aanrader voor iedereen die met baby’s werkt. Zelfs als je, net als ik, al jarenlang ervaring hebt. Het is een aanvulling op wat je vaak al automatisch doet. Je leert welke invloed je hebt op de baby’s door een bepaalde benadering. Ik ben bijvoorbeeld bewuster bij het oppakken van een baby, hem/haar tegen je aanhouden, troosten en geborgenheid geven. Maar hierdoor stimuleer je ook hun ontwikkeling. Dat kan al met aanraken, mimiek en heel minimaal met speelgoed. Je brengt het geleerde direct in de praktijk. Zo fijn!”

Digital social learning
“Het was enorm prettig om de cursus digitaal te kunnen volgen. Zo kun je je eigen tijd indelen, waardoor je het op een moment doet dat jou uitkomt. Waardoor je niet na een lange werkdag ook nog eens een hele avond naar school moet. Via het digitale platform van Knowhouse kreeg je de opdrachten, die werden ondersteund met o.a. filmpjes, blogs en artikelen en je kon je ervaringen delen met de andere deelnemers (collega’s van andere locaties). Ik werk al lang in de kinderopvang, dus bijscholing is prettig. Je houdt je kennis up-to-date en krijgt nieuwe inzichten.”

Blijven prikkelen
“De diverse vormen van de cursus maakten dat je geprikkeld werd. De ene keer keken we een filmpje als intro van een opdracht en de andere keer verwijzingen naar literatuur waar je in kon duiken. Dit maakte het afwisselend. De moderator hield alles in de gaten en gaf feedback. Dat is prettig, dan weet je direct op je op de goede weg zit. Maar je kon ook sparren met collega’s; vragen stellen maar ook ervaringen delen. Dat geeft nieuwe invalshoeken. En alles wat je maakt, zet je digitaal weg en daarop ontvang je tips en tops. Ik sta helemaal achter het online leren en wil nooit meer anders!