Ons aanbod

Gezondheids-programma voor peuters: Sti-Sta-Sterk

  • Compleet gezondheidsprogramma gericht op peuters
  • Hapklare activiteiten op het gebied van voeding, beweging en ontspanning
  • Online learning voor pedagogisch professionals om kennis en bewustzijn te vergroten
  • Inclusief direct toepasbare tips voor ouders om de gezonde gewoontes thuis voort te zetten.

Wat biedt deze learning?

De eerste 1000 dagen zijn essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Gezonde of ongezonde gewoontes worden al vroeg tijdens deze periode aangeleerd. Als pedagogisch medewerker speel je een belangrijke rol in deze ontwikkelingsfase. Met Sti-Sta-Sterk tillen we deze rol naar een hoger niveau. Dit programma is jouw gereedschapskist vol met praktische, laagdrempelige activiteiten en kennis over gezond eten, lekker bewegen en ontspannen.

Compleet gezondheidsprogramma

Sti-Sta-Sterk bestaat uit een online learning, een hapklaar activiteitenprogramma, tips voor ouders en een uitgebreide materialenbox. Op een afwisselende en interactieve manier wordt kennis en knowhow overgebracht, waarbij steeds wordt ingezoomd op de dagelijkse praktijk in het werken met peuters. Daarnaast worden fabels over voeding, beweging en ontspanning de wereld uit geholpen.

Sti-Sta-Sterk land

Pedagogisch medewerkers worden meegenomen in de Sti-Sta-Sterk werkwijze, die zij op een laagdrempelige en efficiënte manier op de groep kunnen toepassen. De peuters gaan mee op reis in Sti-Sta-Sterk land, waar zij aan de hand van Guus Giraf, Aike Aapje en Zef Zebra op ontdekking uitgaan. De Sti-Sta-Sterk materialenbox biedt alle benodigheden om de talloze activiteiten op het gebied van voeding, beweging en ontspanning succesvol uit te voeren op de groep. Sti-Sta-Sterk biedt een manier van werken die dagelijks terug blijft komen op de groep, aan de hand van gezonde rituelen die betekenisvol zijn voor peuters.

Ouderbetrokkenheid

Naast de pedagogisch medewerkers, hebben de ouders natuurlijk een grote invloed op de ontwikkeling van gezonde gewoontes bij hun kind. Daarom helpt Sti-Sta-Sterk om ook de ouders mee te nemen in dit gezonde avontuur. Met handige hand-outs vol tips en thuisactiviteiten in het Nederlands en Engels, maken we het voor iedereen makkelijk om mee te doen. De betrokkenheid van ouders wordt hiermee op verschillende vlakken gestimuleerd.


Online Vanaf  111,00 per persoon
In-company startdatum in overleg

training overzicht

6 weken
6 uur

Wat levert de learning op? Een overzicht

Na afloop van deze cursus zijn deelnemers in staat om het volgende te kennen en kunnen:

Knowhouse - online leren
Aanbieden van activiteiten op het gebied van voeding, beweging en ontspanning op de peutergroep.
Knowhouse - online leren
De Sti-Sta-Sterk werkwijze blijvend toepassen om gezonde gewoontes bij peuters te stimuleren.
Knowhouse - online leren
Up-to-date kennis en knowhow over gezonde voeding, beweging en ontspanning.
Knowhouse - online leren
Ouders betrekken in het aanleren van gezonde gewoontes bij hun kind.

Reviews Sti-Sta-Sterk

Gerelateerd aanbod

Gezondheids-programma voor peuters: Sti-Sta-Sterk

Sti-Sta-Sterk is een gezondheidsprogramma voor pedagogisch medewerkers en bestaat uit een online learning, een hapklaar activiteitenprogramma, tips voor ouders en een uitgebreide materialenbox.

Connect met culturen

Binnen de kinderopvang is er een toename van kinderen uit verschillende culturen. Dat vraagt iets anders van pedagogisch professionals. In deze learning geven we inzichten en handvatten waarmee professionals beter in verbinding kunnen komen met kinderen met een andere culturele achtergrond en hun ouders.

Tech op de bso

Tegenwoordig zit ‘tech’ verweven in alle aspecten van de samenleving. Vaak mist de inspiratie om kinderen hier vroeg mee in aanraking te laten komen. In deze learning reiken we praktische handvatten aan om op een laagdrempelige manier technische activiteiten aan te bieden op de bso.

Digital Social learning

Ons aanbod is gebaseerd op digital social learning. Het woord ‘social’ zegt het al; we vormen een soort community waarin je niet alleen kennis kunt halen maar ook kunt brengen. Dat zorgt voor een rijke leeromgeving!