Ons aanbod

Pro op de bso

Deze learning helpt jouw pedagogisch medewerkers om zichzelf verder te ontplooien tot een ware ‘pro’ op de bso. Een diversiteit aan onderwerpen komt aan bod, waaronder de aanpak bij ‘lastig’ gedrag en tips omtrent het aanbod voor 8+’ers.

Wat biedt deze learning?

Tijdens deze learning leren pedagogisch medewerkers hoe zij met hun (interactie)vaardigheden kunnen inspelen op de diverse levensfasen van de kinderen op de bso. Met talloze praktische tips en voorbeelden uit de praktijk, zoomen we in op het ombuigen van ‘lastig’ gedrag en knelpunten bij 8+’ers.  De aansluitende opdrachten zorgen ervoor dat de pedagogisch medewerker het geleerde direct toe kan passen in de praktijk. Het voltooien van de learning geeft de pedagogisch medewerker een berg aan praktische handvatten om in te zetten op de bso én een mooi bewijs van deelname.

We bieden deze training aan via digital social learning. Studiemateriaal is hiermee automatisch inbegrepen. De genoemde looptijd van acht weken is indicatief. Als je voor jouw medewerkers een andere looptijd beter passend vindt dan is dit in overleg mogelijk.

De learning is ook geschikt voor gastouders die werken met kinderen in basisschoolleeftijd.

Meer weten over hoe je kunt inspelen op verschillende levensfasen van de kinderen op de bso? Bekijk de opname van het inspirerende lunchwebinar over deze learning.

Meer info

Online Vanaf  199,00 p.p.
2 september 2024 (in-company startdatum in overleg)

training overzicht

8 weken
10 uur

Vragen? Neem contact op met Knowhouse.

Wat levert deze learning op? Een overzicht.

Na afloop van de learning Pro op de bso hebben deelnemers (nog meer) kennis en kunde omtrent:

Knowhouse - online leren
Diverse levensfasen van het basisschoolkind.
Knowhouse - online leren
Pedagogisch handelen vanuit de interactievaardigheden.
Knowhouse - online leren
Kinderparticipatie bij het activiteitenaanbod.
Knowhouse - online leren
Het omgaan met 'lastig' gedrag en 'jongensgedrag'.
Knowhouse - online leren
De inzet op kwaliteiten van een 8+'er/pre-puber.
Knowhouse - online leren
Samenwerken met collega's, ouders en leerkrachten.


Good to know!


De learning bevat een aantal podcasts! Als voorproefje hieronder één van de korte ‘Good to know-podcasts’:

 

Reviews

Gerelateerd aanbod

Gezondheids-programma voor peuters: Sti-Sta-Sterk

Sti-Sta-Sterk is een gezondheidsprogramma voor pedagogisch medewerkers en bestaat uit een online learning, een hapklaar activiteitenprogramma, tips voor ouders en een uitgebreide materialenbox.

Connect met culturen

Binnen de kinderopvang is er een toename van kinderen uit verschillende culturen. Dat vraagt iets anders van pedagogisch professionals. In deze learning geven we inzichten en handvatten waarmee professionals beter in verbinding kunnen komen met kinderen met een andere culturele achtergrond en hun ouders.

Tech op de bso

Tegenwoordig zit ‘tech’ verweven in alle aspecten van de samenleving. Vaak mist de inspiratie om kinderen hier vroeg mee in aanraking te laten komen. In deze learning reiken we praktische handvatten aan om op een laagdrempelige manier technische activiteiten aan te bieden op de bso.

Digital Social learning

Ons aanbod is gebaseerd op digital social learning. Het woord ‘social’ zegt het al; we vormen een soort community waarin je niet alleen kennis kunt halen maar ook kunt brengen. Dat zorgt voor een rijke leeromgeving!